direct contact? 06 24 13 19 21

Vakantie!

Het is zover de zomervakantie staat voor de deur. Het schooljaar is afgerond, tijd om terug en vooruit te kijken.
Voor mij was het een heel bijzonder jaar. Een nieuwe school en na 3 maanden met zwangerschapsverlof om de laatste 10 weken van het schooljaar weer terug te keren.

Als ik terug kijk, hebben de leerlingen behoorlijk last gehad van mijn hormonen. De ramen moesten open en eerlijk gezegd ik was zo inconsequent als wat. Ik ben blij met mijn overstap, terug in het vmbo. De laatste 10 weken hebben ze mij meegemaakt zoals ik eigenlijk ben. Duidelijke regels maar zeker tijd voor een grapje of even iets anders. Ik heb mijn plekje in de school gevonden. Ik ben geen docent die alleen maar klassikaal lesgeeft. De leerling moet zichzelf ontwikkelen, want alles wat ze zelf ontdekken blijft ze bij.

Dat is in het begin van het schooljaar altijd wat wennen en dit jaar liep dat mede door de hormonen niet helemaal vlotjes. Komend jaar ga ik dat anders aanpakken. Zoveel mogelijk zelf leren als je het mij vraagt. Dat is namelijk wat de maatschappij ook van hen vraagt. In het vmbo en als vervolg daarop het mbo moeten we ze hier op voorbereiden.

In dit leerproces moeten we ook fouten kunnen en mogen maken waarbij ze daar niet direct op worden afgerekend. Van fouten leert men, dit moeten ze in een veilig omgeving, binnen de klas dan ook zeker kunnen doen. De leraar is er voor om dit gecontroleerd te laten gebeuren. We willen namelijk niet dat de leerlingen zo hard vallen dat ze schade oplopen. Maar een keer de neus stoten en met vallen en opstaan wennen de leerlingen aan hun nieuwe rol in de klas.

Deze randvoorwaarden zal ik voor ze scheppen. Dat is waar ik in het nieuwe schooljaar aan ga werken samen met de leerlingen, want samen kunnen we de les een andere vorm geven.

De voorbereidingen zijn al in volle gang, eerst nog 6 weken vakantie en dan weer fris aan de slag! Heb jij al teruggekeken en vooruitgeblikt? Welke uitdagingen ga jij aan in het nieuwe schooljaar. Denk er vast over na. Dan kun je goed voorbereid het nieuwe schooljaar in.

Fijne vakantie!

relax-time

Plaats een reactie

ReD coaching
Wassenaer van Obdamstraat 3
3143 KJ Maassluis

M 06 24 13 19 21

Copyright © ReD coaching 2016 - Gerealiseerd door Kiem Online

ReD coaching