direct contact? 06 24 13 19 21

Brrrr

Het wordt weer kouder, de zomer lijkt nu toch echt ten einde. Maar hé, we mogen niet klagen hè. Wat heeft hij lang geduurd en wat heb ik er van genoten maar toch… Nu is het tijd voor dikke jassen, sjaals en handschoenen. De winterdekbedden worden van zolder gehaald en de jurkjes en shirtjes moeten plaats maken voor dikke truien in de kast.

Ik heb er nog helemaal geen zin in, vind het zo fijn als je zonder jas de deur uit kan.
Het is niet anders dus we maken er het beste van. De wintermaanden hebben natuurlijk ook iets heel gezelligs. Lekker wandelen in het bos en met een tasje vol kastanjes, blaadjes en takjes naar huis. Kaarsjes aan, met een kleedje, glaasje wijn en stukje kaas op de bank. De feestdagen, gezellig de kerstboom opzetten. En niet te vergeten dit jaar voor de Maassluizers wel een hele bijzondere intocht van Sinterklaas.

Voor je het weet zitten we in 2017! De tijd gaat zo hard en als je het mij vraagt misschien wel het ergste van de koude wintermaanden: de dagen zijn zo kort. De ochtend is nooit mijn beste moment maar als het dan ook nog pikdonker is als je je bed uit moet dan zou ik zo graag nog even terug onder mijn dekbedje willen kruipen.

Dat kan niet, de kinderen moeten naar opa en oma of naar school en er moet gewerkt worden. Er staan tenslotte ook gewoon 25 leerlingen te wachten en ja die waren ook liever in bed gebleven. Eenmaal onderweg heb ik er dan eigenlijk meestal weer snel zin in. Langzaam komt de zon op en die schijnt lekker in het lokaal. Fijn lesgeven vind ik dat!

En dan komt het moment dat de dag er op zit. Ik leg nog even de spullen voor morgen klaar, dan kan ik morgen zeker 5 minuten langer blijven liggen en loop de school uit en ja hoor het is al weer donker. Je gaat in het donker weg en komt in het donker thuis. Voel me altijd een soort molletje in deze tijden, herken je dat?

Geniet er dan nog maar even extra van als het zonnetje schijnt want die vitamine D kunnen we wel gebruiken!

Plaats een reactie

ReD coaching
Wassenaer van Obdamstraat 3
3143 KJ Maassluis

M 06 24 13 19 21

Copyright © ReD coaching 2016 - Gerealiseerd door Kiem Online

ReD coaching